CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Op dit moment zijn de meeste traditionele warmtepompen ontworpen met een buitenunit, omdat ze warmte uit de buitenlucht halen. Echter, er zijn ook enkele nieuwe ontwikkelingen in de warmtepomptechnologie die alternatieve oplossingen bieden zonder een buitenunit. Een optie is een warmtepompboiler. Deze gebruikt warmte uit de omringende lucht in de ruimte waar hij is geïnstalleerd, zoals de garage, zolder of een goed geventileerde ruimte. Deze warmtepompen halen warmte uit de binnenlucht en gebruiken die om water te verwarmen voor sanitair gebruik. Een andere opkomende technologie zijn warmtepompen die geothermische energie gebruiken. Deze systemen halen warmte uit de grond in plaats van uit de lucht. In sommige gevallen zijn ze ontworpen zonder een buitenunit, hoewel dit afhankelijk is van het specifieke ontwerp en de installatie van het systeem. Het is belangrijk om te weten dat systemen zonder buitenunit vaak beperkter zijn in hun capaciteit en efficiëntie, en ze mogelijk niet geschikt zijn voor grotere ruimtes of huizen met hogere warmtebehoeften. Het is verstandig om met een professionele installateur te praten om te zien welke opties het beste passen bij jouw situatie en behoeften.

Op dit moment zijn de meeste traditionele warmtepompen ontworpen met een buitenunit, omdat ze warmte uit de buitenlucht halen. Echter, er zijn ook enkele nieuwe ontwikkelingen in de warmtepomptechnologie die alternatieve oplossingen bieden zonder een buitenunit.

Een optie is een warmtepompboiler. Deze gebruikt warmte uit de omringende lucht in de ruimte waar hij is geïnstalleerd, zoals de garage, zolder of een goed geventileerde ruimte. Deze warmtepompen halen warmte uit de binnenlucht en gebruiken die om water te verwarmen voor sanitair gebruik.

Een andere opkomende technologie zijn warmtepompen die geothermische energie gebruiken. Deze systemen halen warmte uit de grond in plaats van uit de lucht. In sommige gevallen zijn ze ontworpen zonder een buitenunit, hoewel dit afhankelijk is van het specifieke ontwerp en de installatie van het systeem.

Het is belangrijk om te weten dat systemen zonder buitenunit vaak beperkter zijn in hun capaciteit en efficiëntie, en ze mogelijk niet geschikt zijn voor grotere ruimtes of huizen met hogere warmtebehoeften. Het is verstandig om met een professionele installateur te praten om te zien welke opties het beste passen bij jouw situatie en behoeften.