CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Airco binnen unit laag plaatsen?

Het plaatsen van een airco binnenunit op een lage positie kan voordelen hebben, zoals een betere luchtverdeling en koeling in de ruimte waarin de airco is geïnstalleerd. Echter, er zijn ook enkele overwegingen die je in gedachten moet houden voordat je de binnenunit op een lage positie plaatst:

  1. Veiligheid: Als je jonge kinderen of huisdieren hebt, kan een binnenunit op een lage positie een potentieel veiligheidsrisico vormen, omdat ze eraan kunnen trekken of eraan kunnen worden blootgesteld.
  2. Esthetiek: Het kan esthetisch minder aantrekkelijk zijn om een airco binnenunit op een lage positie te plaatsen, vooral als het de focus van de kamer wordt.
  3. Effectiviteit: Het is mogelijk dat een lage plaatsing van de binnenunit niet zo effectief is bij het koelen van de ruimte als een hogere positie, omdat koele lucht naar beneden zakt en zich ophoopt op de vloer.

In het algemeen hangt de beste positie voor een airco binnenunit af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de lay-out van de kamer, de locatie van ramen en deuren en de hoogte van de plafonds. Overweeg deze factoren bij het kiezen van de beste positie voor je airco binnenunit. Als je twijfelt, kun je het beste professioneel advies inwinnen van een gekwalificeerde airco-installateur.