CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als je problemen ondervindt met je pelletkachel, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om het probleem te identificeren en mogelijk op te lossen:

  1. Raadpleeg de handleiding: Controleer de handleiding van de pelletkachel voor specifieke instructies en oplossingen voor veelvoorkomende problemen. De handleiding bevat vaak een sectie met probleemoplossing en kan nuttige informatie bevatten om het probleem te diagnosticeren.
  2. Controleer de stroomvoorziening: Zorg ervoor dat de pelletkachel is aangesloten op een werkend stopcontact en dat er stroomtoevoer is. Controleer ook de zekeringen en schakel de kachel uit en weer aan om te zien of dit het probleem oplost.
  3. Reiniging en onderhoud: Controleer of de pelletkachel schoon is en of er geen verstoppingen zijn in de rookafvoer, de branderpot of andere delen van de kachel. Reinig indien nodig de onderdelen volgens de instructies in de handleiding. Een slechte reiniging of ophoping van as kan problemen veroorzaken.
  4. Controleer de pelletvoorraad: Zorg ervoor dat er voldoende pellets in de voorraadcontainer van de kachel zitten. Een te lage pelletvoorraad kan leiden tot een slechte verbranding of uitval van de kachel.
  5. Neem contact op met een professional: Als het probleem aanhoudt of als je het probleem niet zelf kunt oplossen, neem dan contact op met een professionele pelletkachelhandelaar of een gekwalificeerde installateur. Zij hebben de kennis en ervaring om complexere problemen te diagnosticeren en op te lossen.

Het is belangrijk om de veiligheidsvoorschriften te volgen bij het omgaan met een pelletkachel en altijd de instructies van de fabrikant op te volgen. Als er sprake is van een ernstig probleem, zoals een gasgeur, rookontwikkeling of een storing, schakel dan de kachel uit, ventileer de ruimte en neem onmiddellijk contact op met een professional of de hulpdiensten.