CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Beroepen die vallen onder installatietechniek?

Er zijn verschillende beroepen die onder de noemer installatietechniek vallen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  1. Installatiemonteur: een installatiemonteur installeert, onderhoudt en repareert verschillende soorten installaties in gebouwen, zoals verwarmingsinstallaties, sanitaire installaties, klimaatbeheersingssystemen en elektrische installaties.
  2. Projectleider: een projectleider coördineert en beheert de installatie van verschillende installaties in een bouwproject. Zij werken vaak samen met klanten, architecten, aannemers en installateurs om ervoor te zorgen dat de installaties volgens de specificaties en binnen het budget worden uitgevoerd.
  3. Ontwerpingenieur: een ontwerpingenieur is verantwoordelijk voor het ontwerpen van verschillende soorten installaties in gebouwen, zoals verwarmingssystemen, klimaatbeheersingssystemen en sanitaire systemen.
  4. Sales Engineer: een sales engineer is verantwoordelijk voor het adviseren van klanten over verschillende soorten installaties in gebouwen, het ontwikkelen van offertes en het onderhouden van klantrelaties.
  5. Onderhoudstechnicus: een onderhoudstechnicus is verantwoordelijk voor het onderhouden en repareren van verschillende soorten installaties in gebouwen om ervoor te zorgen dat ze correct en veilig blijven werken.
  6. Werkvoorbereider: een werkvoorbereider bereidt de werkzaamheden voor van een installatiemonteur, zodat deze efficiënt en op tijd kunnen worden uitgevoerd.
  7. Tekenaar: een tekenaar ontwerpt technische tekeningen van verschillende soorten installaties in gebouwen, zodat deze kunnen worden geïnstalleerd en onderhouden.

Kortom, er zijn verschillende beroepen die onder de noemer installatietechniek vallen, elk met hun eigen specialisaties en vereiste vaardigheden.