CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Bespaar je veel gas met een hybride warmtepomp?

Hybride warmtepomp kan aanzienlijk helpen bij het verminderen van het gasverbruik in een huis. Het idee achter een hybride warmtepomp is om de efficiëntie te maximaliseren door het gebruik van zowel een warmtepomp als een bestaande gasketel of cv-ketel.

In de meeste gevallen werkt een hybride warmtepomp samen met een gasketel. De warmtepomp neemt het grootste deel van de verwarmingslast over, vooral tijdens mildere temperaturen, wanneer de warmtepomp efficiënter kan werken. Op koudere dagen, wanneer de warmtepomp minder efficiënt is, kan de gasketel bijspringen om het huis op temperatuur te houden.

Deze gecombineerde aanpak kan het gasverbruik aanzienlijk verminderen, vooral als de warmtepomp effectief wordt ingezet tijdens de perioden dat het buiten niet extreem koud is. Echter, het exacte besparingsniveau kan variëren afhankelijk van factoren zoals:

  1. Isolatie van het huis: Een goed geïsoleerd huis zal efficiënter worden verwarmd door de warmtepomp, waardoor het gasverbruik verder kan worden verminderd.
  2. Buitentemperatuur: Hoe kouder het buiten is, hoe meer de gasketel nodig zal zijn, wat invloed heeft op de besparingen.
  3. Efficiëntie van de warmtepomp en de gasketel: Nieuwere modellen zijn vaak efficiënter in hun energieverbruik, waardoor het potentieel voor besparingen wordt vergroot.

In het algemeen kan een hybride warmtepomp aanzienlijke besparingen op gas opleveren, maar de exacte cijfers variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de woning, het klimaat en het gebruikspatroon. Een grondige analyse en advies van een specialist op het gebied van verwarming en koeling kunnen je helpen een realistisch beeld te krijgen van de verwachte besparingen in jouw specifieke situatie.