CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Beste isolatie voor de vloerverwarming?

Isolatie bij vloerverwarming is belangrijk omdat het de efficiëntie van het systeem beïnvloedt. Een goede isolatie onder vloerverwarming minimaliseert warmteverlies naar de onderliggende constructie en zorgt voor een efficiënter gebruik van de warmte.

Hier zijn enkele veelgebruikte isolatiematerialen voor vloerverwarming:

  1. Geëxtrudeerd polystyreen (XPS): Dit materiaal is waterbestendig en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt onder vloerverwarming vanwege zijn duurzaamheid en sterkte.
  2. Geëxpandeerd polystyreen (EPS): EPS is lichtgewicht en heeft goede isolerende eigenschappen. Het is betaalbaarder dan XPS, maar het is niet zo bestand tegen vocht.
  3. Pur-/PIR-isolatieplaten: Polyurethaan (PUR) of polyisocyanuraat (PIR) isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde en kunnen dunner zijn dan andere materialen met vergelijkbare isolerende eigenschappen. Ze zijn echter gevoeliger voor vocht en kunnen duurder zijn.
  4. Glaswol of steenwol: Deze materialen zijn goed isolerend, maar ze worden minder vaak gebruikt bij vloerverwarming vanwege hun absorberend vermogen van vocht.

Bij het kiezen van isolatie voor vloerverwarming is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde, de vochtbestendigheid, de dikte van het materiaal (om de vloer niet te veel te verhogen) en de kosten. Daarnaast moet je ook letten op de specifieke installatievereisten en aanbevelingen van de fabrikant van de vloerverwarming om ervoor te zorgen dat de isolatie geschikt is voor het gekozen systeem.