CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Bij een huurwoning hoe oud mag een cv-ketel zijn?

De leeftijd van de cv-ketel in een huurwoning kan variëren, afhankelijk van de verhuurder en het type huurovereenkomst. In sommige gevallen kan de verhuurder verplicht zijn om ervoor te zorgen dat de cv-ketel veilig en efficiënt werkt, en deze op tijd te vervangen wanneer deze niet meer voldoet aan de normen en voorschriften.

Er is geen wettelijke leeftijdslimiet voor cv-ketels in huurwoningen, maar als huurder heb je wel recht op een veilige en goed functionerende cv-ketel. Als je merkt dat de cv-ketel in jouw huurwoning niet goed werkt, storingen vertoont of onveilig lijkt te zijn, neem dan contact op met de verhuurder of de beheerder van het pand om dit te melden en om een inspectie te vragen.

Als de cv-ketel in jouw huurwoning erg oud is en mogelijk niet meer veilig of efficiënt werkt, is het verstandig om dit te bespreken met de verhuurder. Mogelijk kan er worden afgesproken om de cv-ketel te vervangen door een nieuwer, energiezuiniger model. Dit kan niet alleen leiden tot besparingen op je energierekening, maar ook bijdragen aan een veiliger en comfortabeler huis.