CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Boete bij geen onderhoud CV installatie

Je kunt een boete krijgen als je geen onderhoud pleegt aan je CV-ketel. Het is een belangrijke veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat je cv-ketel goed en veilig werkt. Het is daarom belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een erkende monteur.

Als je dit niet doet en er gebeurt iets met je cv-ketel, zoals een gaslek of koolmonoxidevergiftiging, dan kan dat levensbedreigende situaties veroorzaken. Dit is niet alleen gevaarlijk voor jou en je huisgenoten, maar ook voor de omgeving.

De boetes voor het niet naleven van onderhoudsvoorschriften variëren per gemeente en kunnen behoorlijk hoog zijn. Daarom is het verstandig om je cv-ketel regelmatig te laten onderhouden om te voorkomen dat je met deze boetes te maken krijgt.

Als je een huurwoning hebt, is het meestal de verantwoordelijkheid van de verhuurder om ervoor te zorgen dat de cv-ketel regelmatig wordt onderhouden. Het is echter wel aan te raden om dit te controleren en zo nodig bij je verhuurder aan te kaarten.

Kortom, het is belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan je cv-ketel om veiligheidsrisico’s te voorkomen en boetes te vermijden. Zorg er daarom voor dat je een onderhoudscontract afsluit met een erkende en CO-vrij gecertificeerde monteur en laat je cv-ketel op tijd nakijken. Zo kun je zorgeloos genieten van een warm huis zonder risico’s.