CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Boiler geeft alleen maar koud water

Als de boiler alleen maar koud water geeft, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Hier zijn een aantal stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer de stroomvoorziening: Als de boiler op elektriciteit werkt, controleer dan of de stroomtoevoer naar de boiler is onderbroken. Controleer de zekeringen of de stroomonderbreker en reset deze indien nodig.
  2. Controleer de thermostaat: Controleer of de thermostaat op de juiste temperatuur is ingesteld. Als de thermostaat te laag is ingesteld, kan het water in de tank niet warm genoeg worden.
  3. Controleer de waterdruk: Controleer of de waterdruk in de boiler op het juiste niveau is. Als de waterdruk te laag is, kan de boiler niet goed functioneren.
  4. Controleer de verwarmingselementen: Als de boiler op elektriciteit werkt, kunnen de verwarmingselementen mogelijk defect zijn en moeten ze worden vervangen.
  5. Controleer het overdrukventiel: Als het overdrukventiel van de boiler defect is, kan dit leiden tot een verminderde warmteproductie. Laat het ventiel vervangen door een professionele monteur.
  6. Bel een professionele monteur: Als bovenstaande stappen niet werken, is het verstandig om een professionele monteur in te schakelen om het probleem op te lossen. Een professionele monteur kan het probleem opsporen en oplossen en ervoor zorgen dat de boiler weer veilig en efficiƫnt werkt.

Het is belangrijk om geen pogingen te doen om de boiler zelf te repareren, vooral als je niet bekend bent met de werking van boilers. Het kan gevaarlijk zijn om zelf te proberen het probleem op te lossen en kan resulteren in meer schade aan de boiler of letsel.