CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Certificaat voor cv-ketel plaatsen

het plaatsen van een cv-ketel is een vak apart en vereist specifieke kennis en vaardigheden. Daarom is het in veel landen, waaronder Nederland, verplicht om voor het plaatsen van een cv-ketel een erkend installateur in te schakelen.

Er zijn verschillende certificaten en keurmerken die erkende installateurs kunnen behalen om aan te tonen dat ze over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om een cv-ketel veilig en efficiƫnt te plaatsen. In Nederland is bijvoorbeeld het Gaskeur-certificaat verplicht voor installateurs die een gasgestookte cv-ketel willen plaatsen. Dit certificaat toont aan dat de installateur beschikt over de benodigde kennis van de installatie, het onderhoud en de veiligheid van cv-ketels.

Het is dan ook belangrijk om bij het kiezen van een installateur te letten op deze certificaten en keurmerken om er zeker van te zijn dat de cv-ketel op een veilige en juiste manier geplaatst wordt. Zo kun je erop vertrouwen dat de cv-ketel efficiƫnt werkt en de veiligheid van jou en je huisgenoten gewaarborgd blijft.