CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Convectorverwarming hoe werkt het?

Convectieverwarming werkt door lucht te verwarmen en deze vervolgens te laten circuleren om een ruimte te verwarmen. Dit type verwarming maakt gebruik van convectie, waarbij warmte wordt gegenereerd door een verwarmingselement, zoals een elektrisch verwarmingselement of een warmtewisselaar gevuld met heet water of stoom.

De werking ervan is vrij eenvoudig: het verwarmingselement verwarmt de lucht direct eromheen. Warme lucht stijgt op omdat het lichter is dan koude lucht. Naarmate de warme lucht stijgt, koelt het af en zakt het weer naar beneden. Dit proces creƫert een constante circulatie van lucht, waarbij koude lucht wordt opgewarmd, opstijgt, afkoelt en dan weer naar beneden zakt om opnieuw te worden opgewarmd.

Convectieverwarmingselementen kunnen verschillende vormen aannemen, van radiatoren die warm water gebruiken tot elektrische kachels met metalen lamellen die de lucht verwarmen. Ze zijn vaak effectief in het gelijkmatig verspreiden van warmte in een ruimte, hoewel het enige tijd kan duren voordat een ruimte volledig is opgewarmd omdat de lucht moet circuleren om een gelijkmatige temperatuur te bereiken.