CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Er zijn verschillende soorten CV-ketels die geschikt zijn voor vloerverwarmingssystemen, maar het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van de specifieke vereisten van uw vloerverwarmingssysteem. Over het algemeen wordt een HR-ketel met een modulerende brander en een laag vermogen aanbevolen voor vloerverwarming.

Een HR-ketel verwarmt water met een rendement van minimaal 100% en een modulerende brander past zich aan de warmtebehoefte aan, waardoor u energie bespaart. Daarnaast is een laag vermogen van belang, omdat de aanvoertemperatuur van het water lager moet zijn bij vloerverwarming dan bij radiatoren. Dit komt omdat vloerverwarming werkt op een lagere temperatuur om een gelijkmatige warmteverdeling over de vloer te garanderen.

Als u een duurzamere optie wilt, kunt u ook overwegen om een warmtepomp te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en kan deze op een efficiƫnte manier gebruiken om uw huis te verwarmen. Het gebruik van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming kan uw energierekening aanzienlijk verlagen en uw ecologische voetafdruk verminderen