CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Cv-ketel knalt bij het opstarten?

Als de cv-ketel bij het opstarten een knal geluid maakt, kan dat verschillende oorzaken hebben. Hieronder vindt u enkele mogelijke oorzaken:

  1. Lucht in het systeem: Het kan zijn dat er lucht in het systeem zit. Dit kan ervoor zorgen dat er een knal ontstaat wanneer de ketel wordt ingeschakeld. U kunt dit probleem oplossen door de radiatoren te ontluchten.
  2. Problemen met de ontsteking: Als de ontsteking van de cv-ketel niet goed werkt, kan er een ophoping van gas ontstaan. Wanneer het gas uiteindelijk ontbrandt, kan dit een knal veroorzaken. Laat uw cv-ketel regelmatig onderhouden door een professionele monteur om problemen met de ontsteking te voorkomen.
  3. Problemen met de brander: Een defecte brander kan ervoor zorgen dat er gas ophoopt in de ketel. Wanneer het gas uiteindelijk ontbrandt, kan er een knal ontstaan. Laat uw cv-ketel regelmatig onderhouden door een professionele monteur om problemen met de brander te voorkomen.
  4. Problemen met de gasdruk: Een te hoge of te lage gasdruk kan ervoor zorgen dat er een knal ontstaat bij het opstarten van de cv-ketel. Laat de gasdruk controleren door een professionele monteur om dit probleem op te lossen.

Als u een knal hoort bij het opstarten van uw cv-ketel, is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Neem contact op met een professionele monteur om het probleem te laten onderzoeken en op te lossen.