CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Voordelen van het kopen van een CV-ketel zijn:

 1. Kostenbesparing: Door het kopen van een CV-ketel, in plaats van het huren ervan, kun je op lange termijn geld besparen. Je betaalt alleen voor de aanschafkosten van de ketel en niet voor de maandelijkse huurkosten.
 2. Eigenaarschap: Als je de eigenaar bent van de CV-ketel, bent je vrij om te kiezen welke monteur je wilt inhuren om de ketel te onderhouden en te repareren. Je bent niet afhankelijk van de monteur die is aangewezen door het huurbedrijf. Let wel op dat vanaf 1 april 2023 je een gecertificeerd CO-Vrij bedrijf inschakelt voor het onderhoud aan je ketel. Bekijk onze aangesloten en gecertificeerde CO-Vrij bedrijven in de buurt.
 3. Flexibiliteit: Als eigenaar van de CV-ketel heb je de vrijheid om te kiezen welke energieleverancier je wilt gebruiken en welke thermostaat je wilt installeren.
 4. Investering: Het kopen van een CV-ketel kan een goede investering zijn in je woning. Het kan de waarde van je woning verhogen en potentiële kopers aantrekken als je in de toekomst je woning wilt verkopen.

Nadelen van het kopen van een CV-ketel zijn:

 1. Hoge aanschafkosten: De aanschafkosten van een CV-ketel kunnen hoog zijn, vooral als je kiest voor een ketel met een hoog rendement en een lange levensduur.
 2. Onderhoudskosten: Als eigenaar van de CV-ketel ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de ketel. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, zoals jaarlijkse onderhoudskosten en reparatiekosten.
 3. Verouderde technologie: Als je een CV-ketel koopt, kan het zijn dat de technologie verouderd raakt na verloop van tijd. Dit kan leiden tot hogere energiekosten en minder efficiënte verwarming van je huis.
 4. Verantwoordelijkheid: Als eigenaar van de CV-ketel ben je verantwoordelijk voor eventuele schade die de ketel kan veroorzaken. Dit kan leiden tot extra kosten en aansprakelijkheid als er bijvoorbeeld een lek in de ketel ontstaat.

Het is dus belangrijk om goed na te denken over de voor- en nadelen voordat je besluit om een CV-ketel te kopen.

Voordelen van het huren van een CV-ketel zijn:

 1. Lage aanschafkosten: Bij het huren van een CV-ketel zijn de initiële kosten veel lager dan bij het kopen van een ketel. Je betaalt maandelijks een bedrag voor de huur van de ketel, in plaats van een groot bedrag ineens.
 2. Inclusief onderhoud: Als je een CV-ketel huurt, is het onderhoud vaak inbegrepen in de maandelijkse huurprijs. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over de kosten van jaarlijks onderhoud of eventuele reparaties.
 3. Verantwoordelijkheid: Als je een CV-ketel huurt, is het huurbedrijf verantwoordelijk voor eventuele reparaties en vervangingen van de ketel. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten of aansprakelijkheid.
 4. Up-to-date technologie: Als je een CV-ketel huurt, heb je vaak toegang tot de nieuwste technologie en apparatuur. Dit kan leiden tot meer energie-efficiëntie en lagere energiekosten.

Nadelen van het huren van een CV-ketel zijn:

 1. Hogere totale kosten: Hoewel de maandelijkse huurprijs lager is dan de aanschafprijs van een CV-ketel, zijn de totale kosten op lange termijn hoger omdat je de ketel blijft huren en geen eigenaar wordt.
 2. Beperkte flexibiliteit: Als je een CV-ketel huurt, ben je meestal beperkt tot het energieleveringsbedrijf en de thermostaat die door het huurbedrijf zijn geselecteerd. Dit kan leiden tot hogere energiekosten en minder efficiënte verwarming van je huis.
 3. Contractuele verplichtingen: Bij het huren van een CV-ketel ben je meestal gebonden aan een contractuele verplichting voor een bepaalde periode, meestal enkele jaren. Als je het contract wilt beëindigen voordat het afloopt, kan dit leiden tot extra kosten.
 4. Beperkte keuze: Bij het huren van een CV-ketel heb je meestal beperkte keuzes in merken en modellen. Dit kan betekenen dat je geen toegang hebt tot de ketel die het beste past bij uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van het huren van een CV-ketel af te wegen voordat je een beslissing neemt. Overweeg je specifieke situatie en behoeften, evenals je financiële mogelijkheden op de lange termijn.