CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat te doen bij een lekkende CV-ketel?

Als je CV-ketel condenswater lekt, kan dit wijzen op verschillende problemen die moeten worden opgelost. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken van een lekkende CV-ketel:

  • Verstopte condensafvoer: De meeste moderne CV-ketels hebben een condensafvoer die het overtollige condenswater afvoert naar een afvoer of een afvoerput. Als deze afvoer verstopt raakt, kan het condenswater zich ophopen en uiteindelijk gaan lekken. Je kunt proberen de afvoer te ontstoppen met een draad of een hogedrukspuit, of een professionele loodgieter inschakelen om dit voor je te doen.
  • Defecte condenspomp: Als je CV-ketel een condenspomp heeft en deze is defect, kan dit ook leiden tot een lek van condenswater. De pomp kan gerepareerd of vervangen worden door een professional.
  • Verkeerd geïnstalleerde afvoer: Als de afvoer van de CV-ketel niet correct is geïnstalleerd of aangesloten, kan dit leiden tot lekkage van het condenswater. Je kunt een professionele loodgieter raadplegen om de afvoer op de juiste manier te laten installeren.
  • Slechte isolatie: Als de leidingen die het condenswater afvoeren niet goed geïsoleerd zijn, kan dit leiden tot condensatie en uiteindelijk tot lekkage. Je kunt de isolatie van de leidingen verbeteren om dit probleem op te lossen.
  • Overmatige condensatie: In sommige gevallen kan de CV-ketel te veel condensatie produceren, waardoor het condenswater niet goed wordt afgevoerd. Dit kan leiden tot lekkage. Een professional kan de oorzaak van de overmatige condensatie vaststellen en deze verhelpen.

Het is belangrijk om eventuele lekkages van je CV-ketel zo snel mogelijk te laten verhelpen, om verdere schade te voorkomen en de efficiëntie van je verwarmingssysteem te behouden. Raadpleeg daarom altijd een CO-gecertificeerd bedrijf om dit probleem op te lossen.