CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Lekkage afkomstig van de CV-Ketel?

Als uw CV-ketel lekt, is dit een ernstig probleem dat snel opgelost moet worden om verdere schade te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen:

  1. Schakel de CV-ketel uit: Voordat je iets anders doet, moet je de stroomtoevoer naar de CV-ketel uitschakelen. Dit kan door de hoofdschakelaar uit te schakelen of door de stekker uit het stopcontact te trekken.
  2. Identificeer de lekkage: Zoek de bron van de lekkage en probeer vast te stellen of het een klein of groot probleem is.
  3. Stel de druk op de juiste waarde: Als de druk te hoog is, kan dit leiden tot lekkage. Gebruik de drukmeter om de druk op de juiste waarde te stellen.
  4. Repareer kleine lekkages: Kleine lekkages kunnen worden gerepareerd met een kit voor het repareren van leidingen. Als je niet zeker weet hoe u de reparatie moet uitvoeren, raadpleeg dan een professional.
  5. Vervang beschadigde onderdelen: Als de lekkage het gevolg is van beschadigde onderdelen, moet je deze onderdelen vervangen.

Als je geen ervaring hebt met het repareren van lekkages of als de lekkage ernstig is, is het aan te raden om een ​​gekwalificeerde installateur in te schakelen voor hulp. Laat het niet aanleunen en raadpleeg onmiddellijk een professional als je een lekkage vermoedt, om verdere schade en kosten te voorkomen.