CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat te doen als je CV-ketel geen warm water meer levert?

Als je CV-ketel geen warm water meer levert, kunnen er verschillende redenen zijn. Hieronder vindt je enkele stappen die je kunt ondernemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer de druk: Soms kan een laag drukniveau in het systeem ertoe leiden dat je geen warm water krijgt. Controleer het drukniveau en voeg indien nodig water toe tot het op het juiste niveau is.
  2. Controleer de thermostaat: Zorg ervoor dat de thermostaat op de juiste temperatuur staat. Als de thermostaat te laag staat, zal het water niet warm genoeg zijn.
  3. Controleer de stroomvoorziening: Zorg ervoor dat je cv-ketel op de juiste manier is aangesloten en dat er geen storingen in de stroomvoorziening zijn.
  4. Controleer de brandstof: Als je cv-ketel op gas of olie werkt, moet je ervoor zorgen dat de brandstoftank niet leeg is en dat er geen verstoppingen zijn.
  5. Roep een professional: Als je niet zeker weet wat het probleem is of als je geen ervaring hebt met het repareren van cv-ketels, is het het beste om een ​​professional in te schakelen. Een ervaren technicus kan het probleem snel vaststellen en oplossen.

Wij raden aan om voorzichtig te zijn bij het werken aan een cv-ketel en om altijd de veiligheidsinstructies en gebruiksaanwijzingen te volgen.