CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat te doen als je CV-ketel lawaai maakt?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom een CV-ketel lawaai maakt. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken en oplossingen:

  1. Problemen met de circulatiepomp: Als de circulatiepomp niet goed functioneert, kan dit lawaai veroorzaken. Je kunt het lawaai testen door de circulatiepomp uit te schakelen.
  2. Kalkaanslag: Kalkaanslag in de leidingen en op de verwarmingselementen kan ervoor zorgen dat de ketel lawaai maakt. Je kunt dit oplossen door de leidingen en de verwarmingselementen schoon te maken.
  3. Lekkage: Als er een lekkage is, kan dit lawaai veroorzaken. Controleer de leidingen en de verwarmingselementen op lekkages.
  4. Problemen met de expansievat: Het expansievat kan soms lawaai maken als het niet goed is afgesteld. Laat dit controleren en afstellen door een professional.
  5. Versleten onderdelen: Versleten onderdelen zoals de verwarmingselementen en de circulatiepomp kunnen lawaai veroorzaken. Laat deze onderdelen vervangen door een professional.

Als je niet zeker weet wat de oorzaak is van het lawaai, raadpleeg dan een verwarmingsmonteur voor een diagnose en oplossing.