CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Ja, het is mogelijk om een cv-ketel te nemen die werkt op waterstof. Waterstof wordt gezien als een veelbelovend alternatief voor aardgas als brandstof voor verwarmingssystemen, omdat het een schone en hernieuwbare energiebron is.

Er zijn momenteel al enkele fabrikanten die werken aan de ontwikkeling van cv-ketels op waterstof, en er zijn ook al enkele prototypes op de markt. In Nederland wordt bijvoorbeeld het project ‘Hydrogenics in the Gas Network’ uitgevoerd, waarbij de haalbaarheid wordt onderzocht van het gebruik van waterstof in het bestaande gasnetwerk, inclusief toepassingen zoals cv-ketels op waterstof.

Het omschakelen naar waterstof als brandstof voor verwarmingssystemen vereist echter wel de nodige aanpassingen aan de bestaande infrastructuur, omdat waterstof andere eigenschappen heeft dan aardgas en niet zomaar in dezelfde leidingen kan worden getransporteerd. Ook moet er voldoende waterstof geproduceerd worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit zijn allemaal uitdagingen waar nog aan gewerkt wordt.