CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als je CV-ketel begint te stotteren, zijn er enkele stappen die je zelf kunt nemen om het probleem op te lossen. Hier zijn enkele stappen die je kunt proberen:

  1. Controleer de druk van het systeem: een te lage druk kan ertoe leiden dat de CV-ketel niet goed functioneert. Je kunt de druk eenvoudig controleren met een drukmeter, die je bij de meeste doe-het-zelfzaken kunt kopen.
  2. Reinig de filter: soms kan een verstopt filter de oorzaak zijn van het stotteren van de CV-ketel. Je kunt het filter vervangen of schoonmaken volgens de instructies in de gebruikershandleiding van je CV-ketel.
  3. Controleer de thermische beveiliging: als de thermische beveiliging niet goed functioneert, kan de CV-ketel uitschakelen. Je kunt de beveiliging controleren door de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen en na enkele minuten opnieuw aan te sluiten.
  4. Controleer de brandstoflevering: als de brandstoflevering onderbroken is, kan de CV-ketel stotteren. Controleer de brandstoflevering en zorg ervoor dat er voldoende brandstof beschikbaar is.
  5. Bel een professional: als je geen oplossing vindt voor het stotteren van uw CV-ketel, is het het beste om een erkende CO-vrij installateur of technicus te raadplegen.

Merk op dat sommige reparaties aan je CV-ketel specifiek vergunningen vereisen en dat het beter is om deze te laten uitvoeren door een professioneel. Bovendien kunnen sommige reparaties gevaarlijk zijn, dus wees voorzichtig en volg altijd de veiligheidsrichtlijnen.