CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

De dikte van een vloerverwarmingssysteem?

Dikte van een vloerverwarmingssysteem kan variëren afhankelijk van het type systeem dat wordt geïnstalleerd en de specifieke omstandigheden van de ruimte. Over het algemeen zijn er twee hoofdtypen vloerverwarmingssystemen die verschillen in dikte:

 1. Droogbouwsystemen:
  • Deze systemen hebben meestal een geringere dikte en worden bovenop de bestaande vloer geïnstalleerd.
  • Ze bestaan uit isolatieplaten waarin de vloerverwarmingselementen worden geplaatst. Vervolgens wordt er een afwerkvloer overheen gelegd, zoals tegels of laminaat.
  • De totale toegevoegde dikte aan de vloer is meestal beperkt tot enkele centimeters, wat dit type systeem geschikt maakt voor renovaties en situaties waarbij minimale hoogteverhoging gewenst is.
 2. Natte systemen:
  • Dit zijn systemen waarbij de vloerverwarmingselementen in de dekvloer worden ingebed, meestal bovenop een isolatielaag.
  • De dikte van deze systemen kan meer variëren, afhankelijk van de gekozen dekvloer en het type verwarmingselementen. Over het algemeen kan dit type systeem meer hoogte toevoegen aan de vloer, ergens tussen de 5 tot 15 centimeter, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Bij het plannen van de installatie van een vloerverwarmingssysteem is het belangrijk om rekening te houden met de totale toegevoegde hoogte, vooral in bestaande gebouwen waar hoogtebeperkingen van belang kunnen zijn. Het gekozen type vloerverwarmingssysteem kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals beschikbare ruimte, isolatiebehoeften, gewenst warmtecomfort en de mate van hoogteverhoging die acceptabel is.