CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

De meest voorkomende storingen bij een cv ketel?

Cv-ketels kunnen verschillende storingen ervaren, variërend van kleine problemen tot meer ernstige technische kwesties. Hier zijn enkele van de meest voorkomende storingen die zich kunnen voordoen bij een cv-ketel:

  1. Drukverlies: Een veelvoorkomend probleem is een afname van de waterdruk in het cv-systeem. Dit kan leiden tot foutcodes op de ketel en problemen met het verwarmen van water.
  2. Problemen met de ontsteking: Als de ontsteking niet goed werkt, kan de ketel niet starten. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte ontstekingsbrander of een probleem met de ontstekingsmodule.
  3. Storing in de warmtewisselaar: Een vervuilde of defecte warmtewisselaar kan leiden tot verminderde verwarmingsprestaties of zelfs tot een complete uitval van de ketel.
  4. Problemen met de circulatiepomp: Als de circulatiepomp niet goed werkt, kan het water niet efficiënt door het systeem circuleren, wat kan leiden tot problemen met het verwarmen van de radiatoren of het tapwater.
  5. Lekkages: Lekkages kunnen optreden in verschillende delen van het cv-systeem, waaronder lekkende buizen, aansluitingen of het expansievat. Lekkages kunnen waterverlies veroorzaken en schade aan het systeem veroorzaken.
  6. Storingen in de elektronica: Elektronische componenten zoals printplaten, sensoren of bedieningspanelen kunnen storingen ervaren, wat kan leiden tot foutcodes en problemen met de werking van de ketel.
  7. Bevroren leidingen: In koude omstandigheden kunnen waterleidingen bevriezen, wat de circulatie van water door het systeem kan belemmeren.
  8. Gasproblemen: Problemen met de gastoevoer, zoals een afgesloten gastoevoerklep of een ontstekingsprobleem, kunnen leiden tot uitval van de ketel.
  9. Luchtbellen in het systeem: Luchtbellen in het cv-systeem kunnen de circulatie van warm water belemmeren en leiden tot koude plekken in de radiatoren.
  10. Kalkaanslag: Kalkaanslag in het systeem, met name in de warmtewisselaar, kan de efficiëntie verminderen en de werking van de ketel beïnvloeden.

Bij het ervaren van problemen met een cv-ketel is het raadzaam om een professionele monteur in te schakelen voor een grondige diagnose en reparatie. Regelmatig onderhoud kan ook helpen om veel van deze storingen te voorkomen.