CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Door roest een lekkende radiator

Radiator kan gaan lekken als gevolg van roest. Radiatoren worden meestal gemaakt van metaal, en als ze in contact komen met water en lucht, kunnen ze na verloop van tijd gaan roesten. Roest kan ervoor zorgen dat er gaatjes ontstaan in de radiator, waardoor er water kan lekken. Dit kan leiden tot waterschade aan de omgeving van de radiator en het verminderen van de efficiƫntie van het verwarmingssysteem.

Als je vermoedt dat je radiator lekt als gevolg van roest, is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Het vervangen van de radiator is in de meeste gevallen de beste oplossing. Een loodgieter kan de oude radiator verwijderen en vervangen door een nieuwe, efficiƫntere radiator die minder snel roest.

Het is ook een goed idee om preventieve maatregelen te nemen om de kans op roestvorming in je verwarmingssysteem te verminderen. Regelmatig onderhoud en het bijvullen van het verwarmingssysteem met een beschermend antivriesmiddel kan helpen om de levensduur van je radiatoren te verlengen en roestvorming te voorkomen.