CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Enkele stappen om het probleem op te lossen

Als je douchekraan niet warm wordt, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer of de warmwatervoorziening is ingeschakeld. Als je een boiler of geiser hebt, controleer dan of deze is ingeschakeld en opwarmt. Als de warmwatervoorziening niet is ingeschakeld, kun je dit eenvoudig oplossen door deze in te schakelen.
  2. Controleer of de warmwaterkraan elders in huis wel warm water geeft. Als er elders in huis wel warm water is, is de kans groot dat er een probleem is met de douchekraan zelf.
  3. Controleer of er genoeg druk op de warmwaterleiding staat. Als er niet genoeg druk op de leiding staat, kan dit het probleem zijn. Controleer of de afsluitklep op de warmwaterleiding open is en of er geen verstoppingen zijn in de leiding.
  4. Controleer of er geen verstoppingen in de douchekraan zitten. Het kan zijn dat er vuil of kalkaanslag in de kraan zit die de doorstroming van warm water blokkeert. Maak de kraan schoon of vervang de douchekop.

Als geen van deze oplossingen werkt, kan er een probleem zijn met de thermostaat of de klep in de douchekraan. Het is dan aan te raden om een loodgieter te raadplegen om het probleem te onderzoeken en op te lossen. Bekijk onze partner pagina voor een bedrijf in de buurt.