CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Het installeren van een draadloze thermostaat kan een relatief eenvoudige taak zijn, afhankelijk van de specifieke installatie-eisen en uw ervaring met doe-het-zelfprojecten. Hier zijn de algemene stappen voor het monteren van een draadloze thermostaat:

  1. Kies een geschikte locatie voor de thermostaat. Over het algemeen moet de thermostaat worden geïnstalleerd op een plaats waar de temperatuur representatief is voor de rest van de kamer, maar niet wordt beïnvloed door directe warmte of koude luchtstromen. Ook moet de locatie voldoende bereik hebben voor de draadloze verbinding tussen de thermostaat en de ontvanger.
  2. Schakel de stroom uit voor de verwarmings- of koelsystemen. Dit kan worden gedaan door de stroomonderbreker uit te schakelen die het systeem van stroom voorziet.
  3. Verwijder de oude thermostaat van de muur, indien van toepassing. Dit kan meestal worden gedaan door de schroeven los te draaien waarmee de thermostaat aan de muur is bevestigd.
  4. Plaats de nieuwe thermostaat op de muur en zorg ervoor dat deze waterpas is. Gebruik een potlood om de boorgaten te markeren en boor vervolgens de gaten in de muur om de nieuwe thermostaat te monteren.
  5. Sluit de draden aan op de nieuwe thermostaat. Volg de instructies van de fabrikant om de juiste draden aan te sluiten op de juiste aansluitingen. Dit kan variëren afhankelijk van het type verwarmings- of koelsysteem dat u heeft.
  6. Sluit de ontvanger aan op het verwarmings- of koelsysteem. De ontvanger moet worden aangesloten op het systeem en worden geprogrammeerd om te communiceren met de nieuwe thermostaat.
  7. Schakel de stroom weer in en test de nieuwe thermostaat om te controleren of deze correct werkt.

Als u niet vertrouwd bent met het monteren van een thermostaat, is het raadzaam om een gekwalificeerde elektricien of HVAC-technicus te raadplegen om de installatie voor u uit te voeren.