CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een boiler op gas hoe werkt dat?

Een boiler op gas werkt op dezelfde manier als een elektrische boiler, maar gebruikt gas als energiebron in plaats van elektriciteit. In plaats van verwarmingselementen in de tank, heeft een gasboiler een brander die gas verbrandt om warmte te genereren die het water in de tank verwarmt.

De werking van een gasboiler begint met het aansteken van de brander. Dit kan handmatig worden gedaan, maar veel moderne gasboilers hebben een automatische ontsteking die de brander automatisch aansteekt. Als de brander brandt, verwarmt hij de warmtewisselaar, die zich bevindt in de tank waar het water wordt opgeslagen. De warmte van de brander wordt overgedragen op het water door middel van de warmtewisselaar, waardoor het water wordt verwarmd.

Een thermostaat op de gasboiler regelt de temperatuur van het water. Wanneer de temperatuur van het water onder de ingestelde waarde komt, wordt de brander opnieuw ingeschakeld om het water opnieuw te verwarmen. Als de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt de brander automatisch uit.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gasboiler goed is geïnstalleerd en onderhouden. Dit omvat het regelmatig controleren van de gasaansluitingen en het onderhoud van de brander om ervoor te zorgen dat deze efficiënt werkt. Bovendien moet de gasboiler worden geïnstalleerd door een erkende en ervaren professional om ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiënt werkt.