CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Enkele stappen die je moet ondernemen bij het vervangen van je boiler

Het vervangen van een boiler is meestal een taak voor een professionele loodgieter. Wij raden je aan om een boiler te laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf. Het is een flinke klus waar de benodigde kennis, materialen en gereedschappen voor nodig zijn.

Twijfel je of je en plaats je de boiler toch liever zelf? hier zijn de stappen die je kunt verwachten bij het vervangen van een boiler:

  1. Kies een nieuwe boiler. Afhankelijk van je behoeften, kun je kiezen uit verschillende soorten boilers, zoals elektrische, gas- of zonneboilers. Overweeg ook de grootte van de boiler die je nodig hebt. Wanneer je dit niet zelf kunt uitvoeren is het eenvoudiger om contact op te nemen met een partnerbedrijf van CO-Vrij.com
  2. Schakel de stroom of de gastoevoer naar de oude boiler uit. Dit kan worden gedaan door de stroomonderbreker uit te schakelen of de gastoevoer af te sluiten.
  3. Tap de oude boiler af en laat hem leeglopen. Dit kan worden gedaan door de aftapkraan op de boiler te openen en het water te laten weglopen in een emmer of gootsteen.
  4. Verwijder de oude boiler. De oude boiler moet worden losgekoppeld van de leidingen en de muur waarop hij was gemonteerd. Dit kan enige demontage vereisen, afhankelijk van de locatie van de boiler.
  5. Plaats de nieuwe boiler op zijn plaats en monteer deze aan de muur. De nieuwe boiler moet op dezelfde locatie als de oude worden geplaatst en veilig aan de muur worden bevestigd.
  6. Sluit de nieuwe boiler aan op de leidingen en de stroom- of gastoevoer. Dit moet worden gedaan volgens de instructies van de fabrikant en kan variƫren afhankelijk van het type boiler dat je hebt..
  7. Vul de nieuwe boiler met water en zet hem aan. Controleer de boiler om te controleren of er geen lekken zijn en of deze correct werkt.

Het vervangen van een boiler kan dus een ingewikkelde taak zijn en vereist vaak specifieke kennis en gereedschappen. Het is daarom aan te raden om contact op te nemen met een professionele partner van CO-Vrij.com