CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een cv ketel huren wat is er allemaal bij inbegrepen?

Kies je er voor om  een cv-ketel te huren, kunnen de specifieke details van het huurcontract variëren tussen verschillende aanbieders. Over het algemeen omvat een cv-ketelhuurcontract echter het volgende:

  1. De cv-ketel zelf: Het belangrijkste onderdeel van het huurcontract is natuurlijk de cv-ketel. Dit omvat doorgaans de kosten van de ketel zelf en de installatie ervan.
  2. Installatiekosten: Het huurcontract dekt meestal de kosten van de installatie van de cv-ketel. Dit kan ook de verwijdering van de oude ketel en de installatie van nieuwe leidingen en aansluitingen omvatten.
  3. Periodiek onderhoud: Vaak is periodiek onderhoud inbegrepen in het huurcontract. Dit houdt in dat een technicus regelmatig langskomt om de cv-ketel te inspecteren, af te stellen en eventuele problemen op te lossen. Dit draagt bij aan de efficiëntie en betrouwbaarheid van de ketel.
  4. Reparaties en storingsdienst: Het huurcontract dekt meestal ook de kosten van reparaties en storingen. Als de cv-ketel defect raakt, zal de verhuurder verantwoordelijk zijn voor het oplossen van het probleem en het uitvoeren van reparaties.
  5. Vervanging van onderdelen: Indien nodig kunnen ook de kosten van vervanging van onderdelen inbegrepen zijn. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor het vervangen van onderdelen die versleten of beschadigd zijn.
  6. 24/7 service: Sommige verhuurders bieden een 24/7 storingsdienst aan, zodat je altijd hulp kunt krijgen, zelfs buiten normale kantooruren.
  7. Energiezuinige ketel: In veel gevallen zal de verhuurder streven naar het aanbieden van energiezuinige cv-ketels, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
  8. Garanties: Het huurcontract kan garanties bevatten met betrekking tot de werking en prestaties van de cv-ketel. Dit kan variëren, dus het is belangrijk om de voorwaarden van het contract zorgvuldig te lezen.

Het is cruciaal om de specifieke voorwaarden van het huurcontract te begrijpen voordat je akkoord gaat. Zorg ervoor dat je bekend bent met eventuele bijkomende kosten, de duur van het contract en de voorwaarden met betrekking tot opzegging. Het vergelijken van verschillende aanbieders en hun huurvoorwaarden is ook aan te raden om de beste deal voor jouw behoeften te vinden.