CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een oude gaskachel verbruik?

Het gasverbruik van een oude gaskachel kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model en de leeftijd van de kachel, de efficiëntie van de verbranding, en de grootte van de ruimte die verwarmd wordt. Over het algemeen hebben oudere gaskachels echter een lager rendement dan moderne hoogrendement kachels, waardoor ze meer gas verbruiken voor hetzelfde verwarmingsvermogen.

In Nederland is het sinds 2015 verplicht dat gaskachels met een open verbrandingssysteem een maximale emissiewaarde hebben van 1.5 procent koolmonoxide. Als een gaskachel deze emissiewaarde niet haalt, mag deze niet meer gebruikt worden. Dit kan betekenen dat een oudere gaskachel niet meer voldoet aan deze veiligheidsnormen en daarom niet meer gebruikt mag worden.

Als je toch een oude gaskachel wilt blijven gebruiken, is het raadzaam om deze regelmatig te laten onderhouden door een erkende installateur en om te zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte waarin de kachel staat. Op deze manier kun je het gasverbruik en de emissie van schadelijke stoffen beperken. Echter, het is belangrijk om te overwegen om de oude kachel te vervangen door een modernere en energiezuinigere gaskachel, of zelfs te kiezen voor een duurzamer alternatief voor het verwarmen van je huis, zoals een warmtepomp.