CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een veilige cv-ketel is een belangrijk onderdeel van een veilig en comfortabel huis. Er zijn een aantal belangrijke stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je cv-ketel veilig is.

  1. Laat uw cv-ketel regelmatig onderhouden: Een regelmatig onderhoud van je cv-ketel kan problemen voorkomen voordat ze zich voordoen. Het is aanbevolen om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een gekwalificeerde en CO-vrij gecertificeerde monteur.
  2. Zorg voor voldoende ventilatie: Een cv-ketel heeft zuurstof nodig om te kunnen werken. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in de ruimte waar de cv-ketel zich bevindt, zodat er voldoende zuurstof wordt aangevoerd.
  3. Plaats een koolmonoxidemelder: Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat kan vrijkomen bij een slecht functionerende cv-ketel. Het is daarom belangrijk om een koolmonoxidemelder te plaatsen in de ruimte waar de cv-ketel zich bevindt. Controleer regelmatig de werking van de koolmonoxidemelder en vervang de batterijen op tijd.
  4. Gebruik de cv-ketel volgens de instructies: Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de cv-ketel voordat je deze in gebruik neemt. Gebruik de cv-ketel volgens de instructies en zorg ervoor dat je geen onnodige risico’s neemt.
  5. Schakel een gekwalificeerde monteur in bij problemen: Als je problemen ondervindt met uw cv-ketel, schakel dan altijd een gekwalificeerde monteur in. Ga niet zelf aan de slag met de cv-ketel, omdat dit gevaarlijk kan zijn.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je cv-ketel veilig is en goed functioneert. Een goed onderhouden en veilige cv-ketel zorgt voor een comfortabel en veilig huis.