CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een veilige gaskachel is ook belangrijk voor een veilig en comfortabel huis. Hieronder volgen enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je gaskachel veilig is.

  1. Laat je gaskachel regelmatig onderhouden: Net als bij een cv-ketel is het belangrijk om uw gaskachel regelmatig te laten onderhouden door een gekwalificeerde en CO-vrij gecertificeerde monteur. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is aanbevolen.
  2. Zorg voor voldoende ventilatie: Een gaskachel heeft zuurstof nodig om te kunnen werken. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in de ruimte waar de gaskachel zich bevindt, zodat er voldoende zuurstof wordt aangevoerd.
  3. Plaats een koolmonoxidemelder: Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat kan vrijkomen bij een slecht functionerende gaskachel. Het is daarom belangrijk om een koolmonoxidemelder te plaatsen in de ruimte waar de gaskachel zich bevindt. Controleer regelmatig de werking van de koolmonoxidemelder en vervang de batterijen op tijd.
  4. Gebruik de gaskachel volgens de instructies: Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de gaskachel voordat u deze in gebruik neemt. Gebruik de gaskachel volgens de instructies en zorg ervoor dat je geen onnodige risico’s neemt.
  5. Controleer op gaslekkages: Het is belangrijk om regelmatig te controleren op gaslekkages. Ruik je gas in de ruimte waar de gaskachel zich bevindt, sluit dan onmiddellijk de gaskraan en schakel een gekwalificeerde monteur in.
  6. Schakel de gaskachel uit wanneer je niet thuis bent: Laat de gaskachel nooit aan staan als je niet thuis bent. Dit kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot ongelukken.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat uw gaskachel veilig is en goed functioneert. Een goed onderhouden en veilige gaskachel zorgt voor een comfortabel en veilig huis.