CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een geiser is een ander type apparaat dat in huis wordt gebruikt om warm water te leveren. Hieronder vindt je enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw geiser veilig is.

  1. Laat je geiser regelmatig onderhouden: Een regelmatig onderhoud van je geiser kan problemen voorkomen voordat ze zich voordoen. Het is aanbevolen om ten minste één keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een CO-vrij gecertificeerde monteur.
  2. Zorg voor voldoende ventilatie: Een geiser heeft zuurstof nodig om te kunnen werken. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in de ruimte waar de geiser zich bevindt, zodat er voldoende zuurstof wordt aangevoerd.
  3. Plaats een koolmonoxidemelder: Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat kan vrijkomen bij een slecht functionerende geiser. Het is daarom belangrijk om een koolmonoxidemelder te plaatsen in de ruimte waar de geiser zich bevindt. Controleer regelmatig de werking van de koolmonoxidemelder en vervang de batterijen op tijd.
  4. Gebruik de geiser volgens de instructies: Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de geiser voordat je deze in gebruik neemt. Gebruik de geiser volgens de instructies en zorg ervoor dat je geen onnodige risico’s neemt.
  5. Controleer op gaslekkages: Het is belangrijk om regelmatig te controleren op gaslekkages. Ruik je gas in de ruimte waar de geiser zich bevindt, sluit dan onmiddellijk de gastoevoer af en schakel een gekwalificeerde monteur in.
  6. Schakel de geiser uit wanneer je niet thuis bent: Laat de geiser nooit aan staan als je niet thuis bent. Dit kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot ongelukken.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat uw geiser veilig is en goed functioneert. Een goed onderhouden en veilige geiser zorgt voor een comfortabel en veilig huis.