CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een houtkachel kan een heerlijke en gezellige warmtebron zijn in huis, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het veilig wordt gebruikt. Hieronder volgen enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je houtkachel veilig is.

  1. Installeer de houtkachel correct: Zorg ervoor dat de houtkachel correct wordt geïnstalleerd en aangesloten volgens de voorschriften en normen. Laat de installatie uitvoeren door een professionele installateur om er zeker van te zijn dat het veilig gebeurt.
  2. Gebruik droog hout: Gebruik alleen droog en onbehandeld hout om te voorkomen dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Hout dat vochtig is, kan rook en schadelijke stoffen veroorzaken die de gezondheid kunnen schaden.
  3. Zorg voor voldoende ventilatie: Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in de ruimte waar de houtkachel zich bevindt, zodat er voldoende zuurstof wordt aangevoerd en er geen rook in huis blijft hangen.
  4. Reinig de schoorsteen regelmatig: Reinig de schoorsteen regelmatig om te voorkomen dat roet zich ophoopt en de rookafvoer belemmert. Dit kan leiden tot een slechte trek, waardoor schadelijke stoffen in huis kunnen blijven hangen.
  5. Gebruik een vonkenvanger: Gebruik een vonkenvanger om te voorkomen dat vonken of brandende deeltjes uit de kachel ontsnappen en brand kunnen veroorzaken.
  6. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt: Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren uit de buurt blijven van de houtkachel om brandwonden te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je houtkachel veilig is en goed functioneert. Een goed onderhouden en veilige houtkachel zorgt voor een comfortabel en veilig huis.