CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een vrijstaande gaskachel kopen

Als je overweegt om een vrijstaande gaskachel te kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de beste kachel voor jouw situatie kiest.

  1. Kies het juiste formaat: Meet de ruimte waar je de kachel wilt plaatsen om ervoor te zorgen dat je een kachel koopt die past bij de grootte van de kamer. Houd er ook rekening mee dat je de kachel minstens 1 meter van brandbare materialen zoals gordijnen, meubels en tapijten moet plaatsen.
  2. Type brandstof: Kies de brandstof die het beste bij jouw situatie past. Gaskachels werken op aardgas of propaan, en het is belangrijk om te weten welk type brandstof beschikbaar is in jouw omgeving. Aardgas is meestal goedkoper dan propaan, maar als je niet op het gasnetwerk bent aangesloten, moet je propaan gebruiken.
  3. Efficiëntie: Controleer het energielabel van de kachel om te zien hoe efficiënt deze is. Hoe hoger het energielabel, hoe efficiënter de kachel zal zijn, wat betekent dat je minder brandstof nodig hebt om dezelfde warmte te produceren.
  4. Veiligheid: Zorg ervoor dat de kachel die je koopt is uitgerust met alle nodige veiligheidsvoorzieningen, zoals een zuurstof-depletiesensor (ODS), waarmee de kachel automatisch wordt uitgeschakeld als de zuurstof in de kamer onder een bepaald niveau komt.
  5. Stijl en ontwerp: Vrijstaande gaskachels zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen, van traditioneel tot modern. Kies een kachel die past bij de inrichting van je huis en die je mooi vindt.
  6. Kosten: De kosten van de kachel variëren afhankelijk van het merk, de grootte en de kenmerken. Maak een budget en zoek naar een kachel die past bij jouw budget.
  7. Installatie: Laat de kachel installeren door een professionele installateur om ervoor te zorgen dat de kachel veilig en efficiënt werkt. Houd er rekening mee dat de installatiekosten van de kachel kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de afstand tot de gasleiding.

Als je rekening houdt met deze factoren, zul je een vrijstaande gaskachel vinden die past bij jouw behoeften en die je jarenlang warmte en comfort zal bieden.