CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een warmtepomp radiator wat is het?

Een warmtepomp-radiator is een onderdeel van een verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van een warmtepomp om warmte te leveren aan een ruimte. In tegenstelling tot traditionele radiatoren die worden verwarmd door een cv-ketel die water of stoom door het systeem circuleert, werkt een warmtepomp-radiator op basis van de principes van een warmtepomp.

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving (zoals lucht, water of de grond) en verhoogt deze warmte met een compressor om het geschikt te maken voor verwarmingstoepassingen. De warmtepomp-radiator ontvangt deze warmte en geeft deze af aan de omringende lucht in een ruimte.

Dergelijke radiatoren kunnen er vaak uitzien als traditionele radiatoren, maar ze maken gebruik van een warmtepomptechnologie die energie-efficiƫnter kan zijn dan conventionele verwarmingssystemen op basis van gas of olie. Warmtepomp-radiatoren kunnen worden gebruikt als onderdeel van een groter verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van een warmtepomp als warmtebron, waardoor ze een duurzame en energiezuinige optie vormen voor het verwarmen van gebouwen.