CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wist je dat elektrische petroleumkachels niet alleen gevaarlijk kunnen zijn vanwege het risico op brand, maar ook vanwege de kans op koolmonoxidevergiftiging?

Elektrische petroleumkachels werken door elektriciteit door een weerstand te sturen, die op zijn beurt de petroleum verwarmt en de warmte in de ruimte verspreidt. Bij het verbranden van petroleum ontstaat echter koolmonoxide, een kleurloos, reukloos en giftig gas dat niet gemakkelijk te detecteren is.

Als de kachel niet goed is onderhouden of niet op de juiste manier wordt gebruikt, kan de koolmonoxide zich ophopen in de ruimte en leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Dit kan leiden tot ernstige symptomen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid en in ernstige gevallen zelfs de dood.

Daarom is het belangrijk om bij het gebruik van een elektrische petroleumkachel enige voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat de kachel op een vlakke en stabiele ondergrond staat, uit de buurt van brandbare materialen en goed geventileerd. Het is ook belangrijk om de kachel regelmatig te controleren en te onderhouden om te voorkomen dat er problemen optreden.

Daarnaast is het aan te raden om een koolmonoxidemelder te installeren in de ruimte waar de kachel wordt gebruikt. Deze melders waarschuwen je namelijk wanneer er een te hoge concentratie van koolmonoxide in de lucht is en kunnen levens redden.

Kortom, elektrische petroleumkachels zijn een handige manier om je huis te verwarmen, maar het is belangrijk om de gevaren van koolmonoxidevergiftiging serieus te nemen. Zorg ervoor dat je voorzorgsmaatregelen neemt en de kachel regelmatig controleert en onderhoudt om veilig te blijven.