CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

HR (Hoogrendement) cv-ketels zijn ontworpen om energie-efficiënt te zijn en bieden doorgaans een hoger rendement dan oudere cv-ketels. Ze halen een hoog percentage aan nuttige energie uit de verbranding van gas, waardoor ze minder energie verspillen en lagere stookkosten hebben.

HR cv-ketels maken gebruik van condensatietechnologie, waarbij de waterdamp in de verbrandingsgassen wordt gecondenseerd om extra warmte te genereren. Dit maakt het mogelijk om meer warmte uit dezelfde hoeveelheid gas te halen, waardoor het rendement van de ketel wordt verhoogd.

Het rendement van een HR cv-ketel wordt aangeduid met een label, zoals HR 100, HR 104, HR 107, enzovoort. Dit label geeft aan hoeveel procent van de energie in het gas wordt omgezet in nuttige warmte. Hoe hoger het labelnummer, hoe efficiënter de ketel is.

Over het algemeen hebben HR cv-ketels een rendement van meer dan 90%, wat aanzienlijk hoger is dan oudere ketels die meestal een rendement van 70-80% hebben. Dit betekent dat HR cv-ketels minder energie verspillen en dus zuiniger zijn in gebruik. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot.

Het is belangrijk om op te merken dat het rendement van een HR cv-ketel afhangt van factoren zoals de installatie, het onderhoud en de juiste afstelling. Een goede installatie en regelmatig onderhoud zorgen ervoor dat de ketel optimaal blijft presteren en zijn energiezuinigheid behoudt.