CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Enkele tips voor het kiezen van een nieuwe cv ketel

Het kiezen van de juiste cv-ketel is een belangrijke beslissing, omdat het de efficiëntie van je verwarmingssysteem en het comfort in je huis zal beïnvloeden. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel:

 1. Bepaal je behoeften:
  • Overweeg je warmwater- en verwarmingsbehoeften. Hoe groot is je huis? Hoeveel warm water heb je nodig? Dit zal helpen bij het bepalen van de capaciteit van de cv-ketel die je nodig hebt.
 2. Kies het juiste type ketel:
  • Er zijn verschillende soorten cv-ketels, waaronder combiketels (voor verwarming en warm water), HR-ketels (hoogrendementsketels), en systeemketels (voor verwarming en aparte warmwatervoorziening). Kies het type dat het beste bij je behoeften past.
 3. Energie-efficiëntie:
  • Kijk naar het energielabel van de ketel om de energie-efficiëntie te beoordelen. Hoe hoger het label, hoe zuiniger de ketel zal zijn. HR-ketels hebben doorgaans een hoog rendement.
 4. Vergelijk merken en modellen:
  • Onderzoek verschillende merken en modellen van cv-ketels. Lees beoordelingen en vraag aanbevelingen aan installateurs om een goed beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en prestaties van de ketel.
 5. Vraag om advies van een professional:
  • Raadpleeg een gekwalificeerde cv-ketelinstallateur. Ze kunnen je helpen bij het beoordelen van je behoeften en het aanbevelen van het juiste type en model ketel voor jouw situatie.
 6. Houd rekening met de prijs en installatiekosten:
  • Overweeg de totale kosten, inclusief de aanschafprijs en de installatiekosten. Goedkopere ketels kunnen initieel aantrekkelijk lijken, maar ze kunnen hogere bedrijfskosten hebben en minder efficiënt zijn.
 7. Garantie en service:
  • Controleer de garantievoorwaarden en beschikbare servicepakketten. Een goede garantie kan je gemoedsrust bieden in geval van problemen.
 8. Onderhoud en service:
  • Informeer naar het onderhoud dat de ketel nodig heeft en de beschikbaarheid van service in jouw regio. Regelmatig onderhoud is essentieel voor de levensduur en efficiëntie van de ketel.
 9. Milieuvriendelijkheid:
  • Als je om milieuredenen geeft, overweeg dan een milieuvriendelijke optie zoals een HR-ketel of een warmtepomp. Deze systemen hebben over het algemeen een lagere CO2-uitstoot.
 10. Toekomstbestendigheid:
  • Overweeg de toekomstige ontwikkelingen in verwarmingstechnologie. Als je je huis op de lange termijn wilt verduurzamen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een duurzamere oplossing zoals een warmtepomp.

Door deze tips te volgen en grondig onderzoek te doen voordat je een nieuwe cv-ketel koopt, kun je de juiste keuze maken die past bij je behoeften, budget en duurzaamheidsdoelen. Het is ook belangrijk om samen te werken met een professionele installateur om ervoor te zorgen dat de ketel correct wordt geïnstalleerd en goed blijft functioneren.