CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Er komt geen water uit de boiler?

Als er geen water uit de boiler komt, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Hier zijn een aantal stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer de watertoevoer: Controleer of de watertoevoer naar de boiler open staat en er voldoende waterdruk is. Als de watertoevoer is afgesloten of de waterdruk te laag is, kan dit de reden zijn dat er geen water uit de boiler komt.
  2. Controleer de afsluitkraan: Controleer of de afsluitkraan van de boiler open staat. Als deze is gesloten, zal er geen water uit de boiler komen.
  3. Controleer de drukontlastklep: Controleer of de drukontlastklep van de boiler niet is geactiveerd. Als deze is geactiveerd, kan dit de watertoevoer naar de boiler blokkeren. Als de klep is geactiveerd, moet je een professionele monteur inschakelen om het probleem op te lossen.
  4. Controleer de waterleidingen: Controleer of de waterleidingen die naar de boiler leiden niet zijn geblokkeerd. Als er een verstopping in de leidingen zit, kan er geen water naar de boiler stromen.
  5. Bel een professionele monteur: Als bovenstaande stappen niet werken, is het verstandig om een professionele monteur in te schakelen om het probleem op te lossen. Een professionele monteur kan het probleem opsporen en oplossen en ervoor zorgen dat de boiler weer veilig en efficiƫnt werkt.

Het is belangrijk om geen pogingen te doen om de boiler zelf te repareren, vooral als je niet bekend bent met de werking van boilers. Het kan gevaarlijk zijn om zelf te proberen het probleem op te lossen en kan resulteren in meer schade aan de boiler of letsel.