CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een gasgeur die wordt opgemerkt als de zomer voorbij is, kan duiden op een aantal mogelijke oorzaken. Een veelvoorkomende oorzaak is dat de gasleidingen en -apparaten in huis niet goed zijn onderhouden en er mogelijk gaslekken zijn ontstaan. Deze gaslekken kunnen ontstaan ​​door versleten of beschadigde gasleidingen, defecte gasapparaten of verkeerd geïnstalleerde gasleidingen en apparaten.

Een andere mogelijke oorzaak van een gasgeur is een verstopte of vervuilde schoorsteen. Als de schoorsteen niet goed wordt onderhouden, kan er een ophoping van roet en andere stoffen ontstaan, wat kan leiden tot een verstopping van de schoorsteen. Dit kan ervoor zorgen dat de verbrandingsgassen niet goed worden afgevoerd, waardoor deze in de woning terechtkomen en een gasgeur veroorzaken.

Het is belangrijk om direct actie te ondernemen als u een gasgeur ruikt, omdat dit kan duiden op een potentieel gevaarlijke situatie. Schakel in dit geval onmiddellijk de gasvoorziening uit en open ramen en deuren om de ruimte te ventileren. Bel daarnaast een gekwalificeerde monteur om de oorzaak van de gasgeur te onderzoeken en te verhelpen.