CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een gashaard storing kan verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van storingen:

  1. Gaslekkage: Als je een gasgeur ruikt, moet je onmiddellijk het gas afsluiten en de installateur van de haard bellen. Gaslekkages kunnen gevaarlijk zijn en moeten onmiddellijk worden verholpen.
  2. Ontstekingsproblemen: Als de ontsteker van de haard niet werkt, kan de haard niet worden ingeschakeld. Dit kan worden veroorzaakt door een slechte verbinding tussen de ontsteker en de haard, of door een probleem met de ontsteker zelf.
  3. Problemen met de gastoevoer: Als er geen gas naar de haard stroomt, kan dit worden veroorzaakt door een afgesloten gastoevoerklep, een geblokkeerde gasleiding, of een probleem met de gastoevoerleiding.
  4. Problemen met de ventilatie: Als er onvoldoende ventilatie is, kan er een ophoping van koolmonoxide ontstaan, wat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen van de haard niet zijn geblokkeerd en dat er voldoende ventilatie aanwezig is.

Als je een storing hebt met je gashaard, raadpleeg dan altijd een erkende installateur om het probleem te diagnosticeren en te verhelpen. Het is belangrijk om de haard niet te gebruiken totdat het probleem is opgelost om mogelijke gevaren te voorkomen.