CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Gashaarden met een gesloten systeem

Gashaarden met een gesloten systeem zijn een populaire keuze vanwege hun veiligheid, efficiëntie en flexibiliteit. In tegenstelling tot gashaarden met een open systeem, halen gashaarden met een gesloten systeem de verbrandingslucht van buiten en voeren de rookgassen direct naar buiten af. Hier zijn enkele voordelen van gashaarden met een gesloten systeem:

  1. Veiligheid: Een gesloten systeem zorgt ervoor dat er geen verbrandingsgassen, zoals koolmonoxide, in de ruimte worden vrijgegeven. De verbrandingslucht wordt van buitenaf aangevoerd via een aparte pijp en de rookgassen worden via een afvoerpijp direct naar buiten afgevoerd. Dit minimaliseert het risico op koolmonoxidevergiftiging en verbetert de algehele veiligheid van de haard.
  2. Energie-efficiëntie: Gashaarden met een gesloten systeem zijn over het algemeen energiezuiniger dan gashaarden met een open systeem. Omdat ze de verbrandingslucht van buiten halen, blijft de binnenlucht onaangetast en gaat er minder warmte verloren. Dit resulteert in een hoger rendement en een efficiënter gebruik van de brandstof.
  3. Flexibele installatie: Gashaarden met een gesloten systeem bieden meer flexibiliteit bij de installatie. Omdat de verbrandingslucht van buitenaf wordt aangevoerd en de rookgassen direct naar buiten worden afgevoerd, kunnen ze worden geïnstalleerd op verschillende locaties in het huis, zelfs in ruimtes zonder bestaande schoorsteen. Dit maakt het mogelijk om de haard te plaatsen op plaatsen waar traditionele open haarden niet mogelijk zouden zijn.
  4. Milieuvriendelijkheid: Gashaarden met een gesloten systeem hebben over het algemeen een lagere uitstoot van schadelijke stoffen, zoals fijnstof en rook. Ze hebben een efficiënte verbranding en produceren minder emissies, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan sommige andere verwarmingsopties.
  5. Gemakkelijk in gebruik: Gashaarden met een gesloten systeem bieden gebruiksgemak met eenvoudige bedieningsopties. Ze kunnen worden bediend met een afstandsbediening of een thermostaat, waardoor u de vlamintensiteit en warmteafgifte gemakkelijk kunt aanpassen aan uw voorkeuren.

Het is echter belangrijk op te merken dat gashaarden met een gesloten systeem een correcte installatie en periodiek onderhoud vereisen. Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen bij het kiezen, installeren en onderhouden van een gashaard met een gesloten systeem om ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiënt werkt.