CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als je een gaslucht ruikt bij de geiser, is het belangrijk om snel te handelen om ervoor te zorgen dat je en je huis veilig blijven. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Schakel de geiser uit: Ga naar de geiser en schakel deze onmiddellijk uit. Dit zal de gasstroom naar de geiser stoppen en het risico op een gaslek verminderen.
  2. Ventileer de ruimte: Open alle ramen en deuren in de ruimte om de gaslucht weg te laten waaien en verse lucht binnen te laten. Als je de geur van gas niet meer ruikt, kun je een stap verder gaan.
  3. Controleer de geiser: Kijk of er een zichtbaar gaslek is bij de geiser. Als je een gaslek ziet, neem dan onmiddellijk contact op met een erkend gasinstallateur en laat deze repareren. Probeer niet zelf het gaslek te repareren.
  4. Bel de hulpdiensten: Als je de gaslucht nog steeds ruikt en je vermoedt dat er nog steeds een gaslek is, bel dan de hulpdiensten en verlaat het gebouw onmiddellijk. De hulpdiensten kunnen het probleem verder onderzoeken en eventueel het gas afsluiten.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je vermoedt dat er een gaslek is. Verlaat het gebouw zo snel mogelijk als je nog steeds gas ruikt en wacht op hulp van de autoriteiten. Vergeet niet dat gas zeer explosief kan zijn en dat zelfs kleine vonken of vuur kunnen leiden tot ernstige brandwonden of brand.