CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als je geiser regelmatig uitvalt, zijn er een aantal mogelijke oorzaken. Hier zijn een paar dingen die je kunt controleren om het probleem op te lossen:

  1. Controleer of de gastoevoer is ingeschakeld: Het kan zijn dat de gastoevoer naar de geiser is afgesloten. Controleer of de gastoevoer open is en of er gas in de tank zit.
  2. Controleer of de pilot light is aangestoken: De pilot light is de vlam die brandt om de gasstroom naar de geiser op gang te brengen. Als de pilot light niet brandt, zal de geiser niet werken. Controleer of de pilot light is aangestoken en als dit niet het geval is, moet je de handleiding van de geiser raadplegen om te leren hoe je dit moet doen.
  3. Controleer of de thermostaat op de juiste temperatuur is ingesteld: Als de thermostaat niet op de juiste temperatuur is ingesteld, kan dit de reden zijn dat de geiser uitvalt. Controleer of de thermostaat op de juiste temperatuur is ingesteld.
  4. Controleer of er voldoende ventilatie is: De geiser heeft voldoende ventilatie nodig om goed te kunnen werken. Controleer of de ventilatieopeningen van de geiser niet zijn geblokkeerd.
  5. Controleer of er sprake is van kalkaanslag: Als er kalkaanslag is op de brander, kan dit ervoor zorgen dat de geiser uitvalt. Als dit het geval is, moet je de brander reinigen volgens de instructies in de handleiding van de geiser.

Als geen van deze stappen het probleem oplost, kan het zijn dat de geiser een technisch probleem heeft. In dat geval moet je contact opnemen met een gekwalificeerde loodgieter om de geiser te laten inspecteren en repareren.