CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Geiser vervangen in een huurwoning?

Als huurder ben je over het algemeen niet verantwoordelijk voor het vervangen van de geiser in je huurwoning. Dit is meestal de verantwoordelijkheid van de verhuurder, tenzij er in het huurcontract specifieke afspraken zijn gemaakt over wie verantwoordelijk is voor het onderhoud en de vervanging van de geiser.

Als je vermoedt dat de geiser in je huurwoning aan vervanging toe is, dan kun je dit bespreken met je verhuurder. Je kunt aangeven dat de geiser niet meer goed functioneert, niet energiezuinig is of dat deze te oud is. In sommige gevallen kan het zijn dat de verhuurder al van plan is om de geiser te vervangen, maar het kan ook zijn dat je als huurder moet aandringen op vervanging.

Als de verhuurder instemt met vervanging van de geiser, dan zal deze waarschijnlijk een erkend installatiebedrijf inschakelen om de vervanging uit te voeren. Houd er rekening mee dat de verhuurder wellicht bepaalde voorwaarden stelt aan de vervanging, zoals het gebruik van een bepaald type geiser of het inzetten van een specifieke installateur. Het is daarom verstandig om deze voorwaarden te bespreken voordat de vervanging wordt uitgevoerd.

Als de verhuurder niet instemt met vervanging van de geiser, of als je geen overeenstemming kunt bereiken over wie verantwoordelijk is voor de vervanging, dan kun je eventueel contact opnemen met een huurdersvereniging of een juridisch adviseur om je rechten als huurder te bespreken.