CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Geiser zelf plaatsen en de verzekering?

Het zelf plaatsen van een geiser is over het algemeen afgeraden, omdat het installeren van gas- en waterleidingen en het afstellen van de geiser om ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiƫnt werkt, zeer technisch en complex kan zijn. Het verkeerd installeren van een geiser kan leiden tot gaslekken, explosies, brand of zelfs koolmonoxidevergiftiging. Het is daarom belangrijk om een erkend en gekwalificeerd installateur in te schakelen om de geiser te installeren.

Als u ervoor kiest om zelf een geiser te plaatsen en er gebeurt iets mis, dan kan uw verzekering mogelijk weigeren om eventuele schade te vergoeden. Dit komt doordat de meeste verzekeringspolissen vereisen dat werkzaamheden aan gas- en waterleidingen en elektrische systemen worden uitgevoerd door een erkend en gekwalificeerd vakman.

Als u ervoor kiest om zelf een geiser te plaatsen, is het daarom belangrijk om de juiste vergunningen en inspecties te verkrijgen om te zorgen dat de installatie voldoet aan de lokale voorschriften en veiligheidsnormen. Dit kan ook van invloed zijn op uw verzekering, omdat het mogelijk is dat de verzekeraar de installatie zal inspecteren om te controleren of deze aan de normen voldoet voordat zij schadeclaims zullen vergoeden.