CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een hangende gashaard, ook wel bekend als een wandgemonteerde gashaard of een zwevende gashaard, is een type gashaard dat aan de muur wordt bevestigd. In plaats van op de vloer te staan of ingebouwd te zijn, hangt deze haard aan de muur, waardoor een modern en ruimtebesparend ontwerp ontstaat. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van hangende gashaarden:

  1. Ruimtebesparend ontwerp: Hangende gashaarden nemen geen vloerruimte in beslag, waardoor ze ideaal zijn voor kleine ruimtes of situaties waarin de vloerruimte beperkt is. Ze creëren een zwevend effect aan de muur, wat een eigentijdse uitstraling en een gevoel van ruimtelijkheid geeft.
  2. Flexibele plaatsing: Hangende gashaarden kunnen op verschillende hoogtes aan de muur worden gemonteerd, afhankelijk van uw voorkeur en de beschikbare ruimte. Ze kunnen centraal worden geplaatst als een brandpunt in de kamer of op een hogere positie om een statement te maken.
  3. Stijlvol ontwerp: Hangende gashaarden hebben vaak een strak en modern ontwerp dat goed past bij eigentijdse interieurstijlen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, formaten en afwerkingen, waardoor u kunt kiezen voor een haard die past bij uw persoonlijke smaak en de inrichting van uw huis.
  4. Eenvoudige installatie: Hangende gashaarden worden geleverd als één geheel en zijn relatief eenvoudig te installeren. Ze vereisen meestal een geschikte muurbevestiging en aansluiting op de gasleiding. Het is echter belangrijk om de installatie over te laten aan een professionele installateur om ervoor te zorgen dat deze veilig en volgens de geldende voorschriften wordt uitgevoerd.
  5. Gemakkelijke bediening: Net als andere gashaarden worden hangende gashaarden meestal geleverd met eenvoudige bedieningselementen, zoals een afstandsbediening of een thermostaat. Hiermee kunt u de vlamintensiteit en warmteafgifte gemakkelijk regelen en aanpassen aan uw comfortbehoeften.

Het is belangrijk om de specificaties en instructies van de fabrikant te raadplegen bij het installeren en gebruiken van een hangende gashaard. Het regelmatig onderhouden en inspecteren van de haard is ook essentieel om de veilige werking en optimale prestaties te waarborgen.