CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

heb je stroom nodig voor een pelletkachel?

Meeste pelletkachels hebben elektriciteit nodig om te kunnen functioneren. De elektriciteit wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals:

  1. Voeding van de ventilator: De ventilator in de pelletkachel zorgt voor de verdeling van warme lucht in de ruimte. Deze ventilator vereist elektriciteit om te werken.
  2. Voeding van de ontsteking: Veel pelletkachels hebben een elektrische ontsteking om de verbranding van pellets te starten. Dit vereist ook elektriciteit.
  3. Besturing en regeling: Elektronische onderdelen in de kachel, zoals de thermostaat en de besturingsunit, hebben elektriciteit nodig om het verbrandingsproces te regelen en de gewenste temperatuur te handhaven.

Hoewel de pelletkachel elektriciteit nodig heeft om te functioneren, is het elektriciteitsverbruik over het algemeen niet extreem hoog. In sommige gevallen kan een noodstroomvoorziening, zoals een UPS (uninterruptible power supply), handig zijn om te voorkomen dat de kachel uitvalt bij een stroomstoring.

Bij het installeren van een pelletkachel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een stopcontact in de buurt beschikbaar is om de kachel van stroom te voorzien.