CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Heeft een geiser veel onderhoud nodig?

Geisers vereisen regelmatig onderhoud om optimaal te blijven functioneren en om de veiligheid te waarborgen. Hier zijn enkele onderhoudstaken die vaak nodig zijn bij geisers:

  1. Ontkalken: Kalkaanslag kan zich ophopen in de warmtewisselaar van een geiser, wat de efficiëntie kan verminderen. Periodiek ontkalken is nodig om deze ophoping te verwijderen.
  2. Inspectie van de ontsteking: Als de geiser een ontstekingsmechanisme heeft, moet dit regelmatig worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat het goed werkt. Dit kan vonken of een gloeispiraal omvatten, afhankelijk van het type geiser.
  3. Controle van de gastoevoer: Bij gasgestookte geisers is het van cruciaal belang om de gastoevoer regelmatig te controleren op eventuele lekken of defecten. Dit moet worden uitgevoerd door een professionele monteur.
  4. Veiligheidsklep inspectie: Geisers hebben vaak een veiligheidsklep om de druk te regelen. Het is belangrijk om deze klep regelmatig te inspecteren om ervoor te zorgen dat deze naar behoren werkt.
  5. Controle van de rookafvoer: Als de geiser op gas werkt, moet de rookafvoer regelmatig worden geïnspecteerd en schoongemaakt om de juiste afvoer van verbrandingsgassen te garanderen.
  6. Controle van de vlam: Bij gasgeisers moet de vlam regelmatig worden gecontroleerd. Een stabiele blauwe vlam is normaal; een onregelmatige vlam of een gele vlam kan duiden op problemen.

Het is belangrijk om het onderhoud van een geiser over te laten aan professionele monteurs om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief wordt uitgevoerd. Het exacte onderhoudsschema kan variëren afhankelijk van het type geiser, het brandstoftype en de fabrikant, dus het is raadzaam de richtlijnen van de fabrikant te volgen.