CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Ja, een pelletkachel heeft onderhoud nodig om goed te blijven functioneren en veilig te blijven. Pelletkachels zijn mechanische apparaten die regelmatig onderhoud nodig hebben om hun prestaties en efficiëntie te behouden. Daarnaast kunnen ze veiligheidsrisico’s opleveren als ze niet goed worden onderhouden.

Het onderhoud van een pelletkachel omvat meestal het reinigen van de kachel, de brander en de rookgasafvoer. Dit moet regelmatig gebeuren om te voorkomen dat zich te veel as of roet opbouwt, wat kan leiden tot storingen of zelfs brandgevaar. Het is aanbevolen om dit minstens één keer per jaar te doen.

Daarnaast moeten de ventilatoren en de afdichtingen van de kachel worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze nog goed werken. De afdichtingen moeten worden vervangen als ze versleten zijn en de ventilatoren moeten worden gereinigd en gesmeerd om hun levensduur te verlengen.

Het is ook belangrijk om de brandstofvoorraad regelmatig te controleren en schoon te maken, en om de juiste brandstof te gebruiken die geschikt is voor de pelletkachel.

Kortom, het onderhoud van een pelletkachel is essentieel om de prestaties en veiligheid van de kachel te behouden. Het wordt aanbevolen om het onderhoud uit te laten voeren door een CO-vrij erkende professional om er zeker van te zijn dat het goed en veilig wordt gedaan.